INGREDIËNTEN (voor 6 pasteitjes uit de piemaker of 12 gewone pasteitjes)
Vulling:
300 gram kipfilet
1 ui2 teentjes knoflook
2 cm verse gember1 rode peper (of sambal naar smaak)
1 kleine winterwortel
25 gram taugé
50 gram dunne rijstnoedels
2 theelepels kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels ketjap manis
3 hard gekookte eieren
Zout en peper naar smaak
Olie
BEREIDING
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak het
vruchtvlees ragfijn. Rasp de wortel op een grove rasp en de gember op een fijne rasp. Was de taugé. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze koud en laat ze
goed uitlekken.
Bak de ui in een beetje olie aan, als de ui begint te verkleuren de knoflook en de blokjes kip toevoegen en de kip rondom bruin bakken. Voeg vervolgens de wortel, rode peper, gember, kurkuma,
koriander en komijn toe en bak ook dit een paar minuten mee.
Voeg de ketjap manis, de taugé en rijstnoedels toe en meng alles goed door elkaar.
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Het deeg uitrollen op een licht bestoven blad tot een dikte van 3 mm, steek er cirkels uit van ongeveer 12cm.
Leg een eetlepel van de kipvulling in het midden van de cirkels en leg er een partje hardgekookt ei bovenop. De randen nat maken met een beetje water, het deeg dichtvouwen
en de randen goed dichtdrukken met een vork. Bestrijk de pasteitjes met geklust ei.
Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten op 200°C tot het deeg gaar en goudbruin is.
Pasteitjes mbv de Pie Maker*:
Het deeg uitrollen op een licht bestoven blad tot een dikte van 3 mm, steek er per pasteitje een grote en een kleine cirkel uit met de bijgeleverde deegsteker.
Vet de holtes van de pie maker licht in met een beetje olie of bakspray.
Leg de grootste deegcirkel in de holte van de pie maker en vul deze met de kipvulling, leg er een partje hard gekookt ei bovenop.
Bestrijk de randen van het deeg met een klein beetje water en leg de kleine deegcirkel er bovenop, duw de randjes lichtjes aan.
Zet de pie maker aan en bak de pasteitjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
* Gemaakt met de Double Pie Maker van Gourmet Gadgetry.
Reactie schrijven
edith (vrijdag, 26 april 2019 20:22)
dit zal zeer zeker smaken - ik ga hem proberen