INGREDIËNTEN:
Deeg:
200 gram tarwebloem
4 gram zout
115 ml lauwwarm water
4 gram gedroogde gist
1 eetlepel olijfolie
Topping:
150 ml crème fraîche
75 ml zure room
1 grote rode ui
2 gekookte rode bieten
100 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
1 theelepel gedroogde tijm
Versgemalen zwarte peper
1 zakje rucola
BEREIDING
Lost de gist op in het lauwwarme water en laat het staan tot het begint te schuimen.
Meng in een kom de bloem met het zout goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de olijfolie en het gistmengsel. Kneed hiervan in tien minuten een soepel en elastisch deeg, leg het in een licht ingevette kom en dek af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plek een uurtje rijzen.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de bieten in plakjes en vervolgens in partjes.Meng de crème fraîche en de zure room door elkaar.
Doe de bieten in een schaaltje en voeg een eetlepel honing, een theelepel gedroogde tijm en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 porties. Strooi wat bloem over het werkblad. Hierop rol je de porties deeg uit tot een dunne lap. Het is belangrijk dat het deeg echt dun uitgerold
is, qua dikte een beetje vergelijkbaar met een tortilla. Leg het deeg op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het crème fraîche/zure room mengsel, verdeel hierover de uien en de gemarineerde bietjes. Verkruimel tenslotte de geitenkaas er overheen en flink wat versgemalen zwarte
peper. Tenslotte nog een beetje honing over de flammkuchen sprenkelen.
Bak de flammkuchen ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de flammkuchen uit de oven en laat deze iets afkoelen, verdeel er dan wat rucola overheen.
Reactie schrijven