INGREDIËNTEN
Gegrilde kip:
350 gram kiphaasjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel isot peper (of een andere gedroogde chilipeper)
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
Orzo:
200 gram orzo
500 ml bouillon
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 rode puntpaprika
250 gram sperziebonen
1 eetlepel paprikapuree
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel pul biber
1/2 theelepel zwarte peper
75 gram feta
2 tomaten
1 bosje platte peterselie
BEREIDING GEGRILDE KIP
Meng de olijfolie met de knoflook, paprikapuree, oregano, isot peper, peper en zout goed door elkaar. Voeg de kip toe en meng het goed door de marinade. Dek de kip af met huishoudfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.
Verwarm de contact grill of grillpan voor.
Leg de kiphaasjes op de grill en bak ze in een paar minuten aan beide kanten bruin.
BEREIDING ORZO (Instant Pot):
Maak de knoflook en de ui schoon, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de rode paprika en verwijder
de zaadlijsten, snijd de paprika in kleine blokjes. Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
Zet de Instant Pot aan en verwarm deze voor op de Sauté Stand. Voeg een beetje olijfolie toe en
bak hierin de ui aan totdat deze zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook, paprikablokjes, paprikapuree en tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg de bouillon toe en roer met een
houten spatel alle aanbaksels goed los. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de orzo en de boontjes toe, roer alles goed door elkaar.
Druk op Cancel en stel de Instant Pot vervolgens in op Manual, High Pressure voor 3 minuten. De pan vergrendelen en het ventiel sluiten.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, verkruimel de feta en hak de peterselie fijn.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk snel terug lopen (QR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt.
Roer de blokjes tomaat en de helft van de feta en peterselie door de orzo. Gebruik de rest van de feta en peterselie voor de garnering.
Reactie schrijven