INGREDIËNTEN:
1 kilo rijpe tomaten
3 grote rode uien
2 rode puntpaprika's
2 teentjes knoflook
1 jalapeño peper
300 gram mais
300 gram zwarte bonen
500 ml gezeefde tomaten
500 ml bouillon
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen chipotle peper
3 takjes oregano
3 takjes tijm
Zout en peper
Olie
Garnering:
Zure room
Geraspte kaas
Bosje koriander
BEREIDING
Blus af met de bouillon en de gezeefde tomaten, meng alles goed door elkaar en voeg de takjes oregano en tijm toe. Laat de soep een half uurtje op laag vuur pruttelen.
Haal de takjes kruiden uit de soep. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper of wat extra chipotle peper.
Serveer de soep met een schep zure room, geraspte kaas en fijngehakte koriander.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 4 uur op low verwarmen.
Verder op dezelfde manier afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst de ui aanbakken op de Sauté stand. De knoflook, paprika en specerijen toevoegen en een minuutje meebakken. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Sluit en vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor het Soup programma en stel de IP in op High Pressure voor 10 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.
Reactie schrijven