Kaneelmuffins met Banaan


Kaneelmuffins met Banaan
Kaneelmuffins met Banaan

INGREDIËNTEN (8 muffins):

 

200 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram suiker

1 a 2 eetlepels kaneel (naar smaak)

1/2 theelepel baking soda

Snufje zout

140 ml karnemelk

1 ei

50 gram gesmolten roomboter

40 ml zonnebloemolie

2 bananen, in blokjes


BEREIDING:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een muffinvorm in met een beetje gesmolten boter of zet papieren (tulp) bakvormpjes in de vorm.

 

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de baking soda, voeg de kaneel en de suiker toe en meng alles goed door elkaar.

 

Smelt de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron. Giet de boter in een tweede beslagkom en meng het met de zonnebloemolie en de karnmelk. Voeg het ei toe en mix het goed door elkaar.

 

Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en spatel het door elkaar tot alle bloem is opgenomen, niet te lang door mixen.

 

Spatel tenslotte de blokjes banaan door het beslag en verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

 

Bak de muffins 22-24 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 22 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er droog en schoon dan zijn de muffins klaar, zo niet dan bak je ze nog een paar minuten extra.

 

Als je kleinere vormpjes gebruikt kun je 10-12 muffins maken, de baktijd is dan 18-20 minuten.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0