Tropisch Bananenbrood met Kokos en Ananas


Tropisch bananenbrood met kokos en ananas.
Tropisch bananenbrood met kokos en ananas.

INGREDIËNTEN 

 

Bananenbrood:

2 eieren

110 gram fijne kristalsuiker

110 gram roomboter, gesmolten

2 1/2 rijpe bananen, gepureerd (ongeveer 225 gram)

220 gram zelfrijzend bakmeel

3 schijven ananas, in stukjes

8 eetlepels geraspte kokos

1/2 theelepel zout

 

Garnering:

1/2 banaan in schijfjes

1 schijf ananas, in stukjes

1 eetlepel geraspte kokos


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm lichtjes in met wat gesmolten boter of bakspray.

 

Breek de eieren in een beslagkom en voeg de suiker toe, mix dit tot een schuimig mengsel.

 

Voeg dan de gesmolten boter en de gepureerde banaan toe en mix alles goed door elkaar.

 

Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout bij het eimengsel en spatel het goed door elkaar.  Spatel de geraspte kokos en de stukjes ananas goed door het beslag.

 

Giet het beslag in de cakevorm en garneer met wat stukjes ananas, een eetlepel geraspte kokos en de schijfjes banaan,

 

Bak de cake ongeveer 1 uur op 180 graden Celsius, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

 

Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna nog verder af laten koelen op een taartrooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 0