Pasteitjes met Gerookte Kip


Pasteitjes met gerookte kip, paprika en roomkaas.
Pasteitjes met gerookte kip, paprika en roomkaas.

INGREDIËNTEN

 

8-10 plakjes roomboter bladerdeeg

250 gram gerookte kipfilet

50 gram geraspte kaas

150 gram roomkaas

1/2 groene paprika

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

1 theelepel komijn

1 theelepel gedroogde oregano

2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

1 ei, los geklopt

Zout en peper naar smaak

Olijfolie


BEREIDING

 

Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook uit. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten, de paprika in kleine blokjes snijden. De gerookte kip in blokjes snijden.

 

Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de ui, paprika en knoflook aan. Zodra de ui zacht begint te worden voeg je de komijnpoeder en de gedroogde oregano toe en bak je dit nog een minuutje mee. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Hak ondertussen de peterselie fijn en doe het in een beslagkom. Voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar. Ten slotte het afgekoelde uimengsel en de gerookte kip erdoor roeren en het geheel op smaak brengen met wat peper en zout.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

 

Verdeel over de rechterhelft van het deeg een beetje van de vulling, laat de randen vrij. Bevochtig de randen van het deeg met een beetje water en klap de linkerkant van het deeg over de vulling heen. Druk met een vork de randen goed dicht.

Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met los geklopt ei. Strooi er wat gedroogde oregano overheen.

 

Bak de pasteitjes 20 tot 25 minuten in de oven van 200 graden, of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Sammie (zondag, 30 september 2018 12:16)

    Wat heb je weer een toprecept bedacht en jouw recepten “kloppen” ook altijd, juiste smaak, hoeveelheid, ingrediënten, kortom heerlijk, dankjewel!

  • #2

    JayBee Kookt (zondag, 30 september 2018 21:09)

    Dankjewel voor het compliment, lief!