Thaise Kipballetjes in Kruidige Pindasaus


Thaise kipballetjes in kruidige pindasaus.
Thaise kipballetjes in kruidige pindasaus.

INGREDIËNTEN

 

Gehaktballetjes:

400 g kip gehakt

1 ei

3 bosuitjes, in ringetjes

1/2 bosje koriander, fijngehakt

2 teentjes knoflook

1 stengel citroengras

1/2 rode peper

3 cm gember, geschild

2 el koriander, fijngehakt

1 el Thaise vissaus

2 el sojasaus

2 tl gemalen korianderzaad

50 gram fijngehakte pinda's

Paneermeel

Kokosolie of zonnebloemolie

 

Pindasaus:

250 ml kokosmelk

125 gram gemalen pinda's (of een paar eetlepels pindakaas)

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1/2 rode peper

3 cm gember

1 el Thaise vissaus

2 el sojasaus

2 tl gemalen korianderzaad

1 tl tamarinde pasta of citroensap naar smaak

Garnering:

Fijngehakte koriander

Fijngehakte pinda's

 


BEREIDING:

 

Doe het gehakt in een kom.

 

Doe de knoflook, citroengras (alleen het zachte binnenste deel), rode peper en de gember in een blender en maal het tot een fijne pasta. Voeg de vissaus, sojasaus en ketoembar toe en meng het goed door elkaar.

 

De boemboe samen met het ei bij het gehakt in de kom doen goed door elkaar mengen. Voeg dan de gehakte pinda's de fijngehakte koriander en de ringetjes bosui toe en meng alles tot een homogene massa, als het gehaktmengsel te nat is voeg je een paar eetlepels paneermeel toe.

 

Rol balletjes van het gehaktmengsel, ongeveer 2,5 cm doorsnede.  Verhit een beetje olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. 

 

Meng de ingrediënten voor de pindasaus door elkaar en giet het over de gehaktballetjes. Verwarm de balletjes daarna ongeveer 15 minuten op laag vuur.

 

Bestrooi de balletjes vlak voor het serveren met een beetje fijngehakte pinda's en koriander.

 


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de aangebakken gehaktballetjes met de saus ongeveer 3 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot de gehaktballetjes op de Sauté stand aanbraden. Druk daarna op Cancel om het bakproces te stoppen en giet de saus over de balletjes.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel, stel de Instant Pot in op Manual, HP voor 5 minuten. Laat na afloop de druk geleidelijk terug lopen (NPR). Open de pan zodra het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0