INGREDIËNTEN
Bouillon
750 ml dikke kokosmelk
750 ml water
2 kippenpoten
4 (Thaise) sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook
4 cm gember, geraspt
2 schijfjes laos
2 sereh stengels, gekneusd
4 limoenblaadjes
2 daun salaam
2 rode pepers, in ringetjes
2 wortels, in plakjes
4 korianderwortels
200 gram noedels
2 eetlepels vissaus
Limoensap naar smaak
Palmsuiker naar smaak
Peper en zout naar smaak
Garnering
Thaise basilicum
Koriander
Rode peper
Shiitake, oesterzwammen of eringi
Paksoi, Choi Sum of spinazie
BEREIDING
Eerst een kippenbouillon trekken van het water, kippenbouten, 1 wortel, sjalotten, citroengras, gember, laos, rode peper, knoflook,wortels, daun salaam, limoenblad en de koriander wortels. Dit een uur op laag vuur laten trekken. Daarna de bouillon zeven, de kippenpoten af laten koelen en het vlees plukken.
Het kippenvlees aan de gezeefde bouillon toevoegen en mengen met de kokosmelk. Op smaak brengen met de vissaus, palmsuiker en het limoensap, eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
Voeg de noedels toe en warm de soep op laag vuur nog even door tot de noedels gaar zijn.
Maak ondertussen de garnituur klaar. De gamba's, paddenstoelen en bladgroente kort roerbakken en de koriander, Thaise basilicum en rode peper fijnhakken.
De soep in een kom scheppen en garneren met de gamba's, paddenstoelen en bladgroente. Strooi er naar smaak nog wat rode peper over en wat blaadjes koriander en
Thaise basilicum.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker de bouillon 4 tot 6 uur op low laten trekken. Verder de soep op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Reactie schrijven