INGREDIËNTEN
Bouillon
1,5 liter bouillon
3 sjalotten, in partjes
1 winterwortel, in plakjes
4 cm gember, geraspt
2 schijfjes laos
2 rode pepers, gehalveerd
2 bosuitjes, in stukken
2 daun salam
3 korianderwortels
1 steranijs
1 theelepel peperkorrels
1 theelepel korianderzaad
Garnering
Paddenstoelen (bv koningsoesterzwammen of shiitake)
Rijstnoedels of mihoen
Bosui
Rode peper
Koriander
Sesamolie en oestersaus
BEREIDING
Op laag vuur gedurende twee uur een bouillon trekken van gember, laos, rode peper, bosui, sjalotten, daun salam, koriander, wortel, steranijs, peperkorrels en korianderzaad.
Ondertussen de garnering klaarmaken. De bosui en rode peper in ringetjes snijden, de paddenstoelen in plakjes snijden, de korianderblaadjes fijnhakken en de noedels laten weken volgens aanwijzingen op de verpakking.
De bouillon zeven en de bouillon terug in de pan gieten, voeg daar de plakjes paddenstoelen aan toe en laat het geheel nog een half uurtje
pruttelen.
De bouillon op smaak brengen met sesamolie en oestersaus naar smaak.
De bouillon in soepkommen schenken en garneren met de noedels, bosui, rode peper en koriander.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker de bouillon ongeveer 6 uur op low laten trekken, het laatste uur de paddenstoelen toevoegen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Reactie schrijven