Spaanse Gazpacho


Spaanse gazpacho met eiermuffins.
Spaanse gazpacho met eiermuffins.

INGREDIËNTEN:  

 

500 gram tros tomaten

2 geroosterde rode paprika's

2 teentjes knoflook

1 zoete witte ui

1 komkommer

1/2 rode peper

1 pakje tomaten frito

3 eetlepels olijfolie

3-4 eetlepels rode wijn azijn

1 eetlepel chili olie (naar smaak)

1 handje verse bladpeterselie, fijn gehakt

Zout en zwarte peper naar smaak

 


BEREIDING

Schil de komkommer, snijd een deel (ongeveer 2 eetlepels) in kleine blokjes en bewaar dit voor de garnering. De rest van de komkommer mag wat grover gesneden worden, doe dit in de blender.

 

Verwijder de zaadlijsten van de geroosterde paprika's en de rode peper en snijd alles in stukjes. Snijd de tomaten en de ui in stukjes en pers de teentjes knoflook. Doe alles in de blender bij de komkommer. Voeg ook de tomaten frito en de olijfolie toe.

 

Mix alles tot een gladde substantie. Breng op smaak met de chili olie, rode wijn azijn, zout en peper.

 

Zet de gazpacho tot gebruik in de koelkast zodat het goed koud wordt.

 

Schenk de gazpacho in kleine glaasjes of kommetjes en garneer met de apart gehouden blokjes komkommer.

 

Garneer met wat fijngehakte bladpeterselie.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0