INGREDIËNTEN (6-8 muffins)
Muffins:
112,5 gram tarwebloem
1 eetlepel vanillesuiker
2 theelepels kaneel
1/2 zakje bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 ei
65 gram witte basterdsuiker
65 gram roomboter
100 ml melk
1 appel
Kruimellaag:
25 gram koude roomboter
20 gram witte basterdsuiker
40 gram tarwebloem
1 theelepel kaneel
25 gram walnoten, grof gehakt
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met papieren bakvormpjes of vet de holtes in met een beetje boter.
Muffin beslag:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Strooi de kaneel er overheen en meng goed door elkaar.
Smelt de room boter op laag vuur of in de magnetron. Zeef de bloem in een grote beslagkom en meng het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker er doorheen.
Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en giet dit samen met de melk en de gesmolten boter bij de bloem. Mix alles met een spatel goed door elkaar. Spatel als laatste het appel-kaneel mengsel door het beslag. Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes.
Kruimeldeeg:
Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en doe dit samen met de suiker en bloem in een kom. Kneed hiervan een kruimelig deeg en meng de gehakte walnoten er doorheen. Verdeel het deeg over het muffinbeslag.
Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de prikker er droog en schoon dan zijn de muffins klaar, zo niet dan bak je ze nog een paar minuten extra.
Laat de muffins een paar minuten in de muffinvorm afkoelen, haal ze daarna uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Reactie schrijven