INGREDIËNTEN (bakvorm van 20x20 cm)
Cake:
150 gram roomboter (kamertemperatuur)
150 gram witte basterdsuiker
3 eieren (medium)
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels geraspte kokos
200 gram frambozen
Kruimellaag:
75 gram roomboter (koud)
50 gram witte basterdsuiker
90 gram bloem
4 eetlepels geraspte kokos
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de randen van de bakvorm in met een beetje boter of olie en bekleed de vorm met bakpapier zodat je de plaatcake straks makkelijk uit de bakvorm kunt halen.
Was de frambozen voorzichtig en laat ze goed uitlekken.
Mix in een beslagkom de basterdsuiker en de roomboter in ongeveer 5 minuten tot een romige massa. Voeg nu de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Mix daarna de geraspte kokos door het beslag.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel in delen toe en totdat je een glad beslag hebt.Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig, duw de frambozen voorzichtig in het beslag.
Maak nu het kruimeldeeg. Meng de bloem, geraspt kokos en suiker in een kom, snijd de boter in blokjes en voeg het toe aan de kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot je kruimels krijgt. Verdeel de kruimels gelijkmatig over het beslag.
Schuif de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 35 tot 40 minuten uur gaar.
Laat de plaatcake een kwartiertje in de bakvorm afkoelen, daarna met behulp van het bakpapier uit de vorm tillen en verder af laten koelen op een rooster.
Reactie schrijven
Eve Verheyen (vrijdag, 18 november 2022 12:40)
Toppie! heel lekker en makkelijk!