Mini Tomatenquiche


Mini tomatenquiche.
Mini tomatenquiche.

INGREDIËNTEN:  

 

Deeg: (voor 6 stuks van ongeveer 8 cm)

100 gram bloem

50 gram koude roomboter

2 eetlepels koud water

1/4 tl zout

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

 

Vulling:

2 eieren

150 ml slagroom

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

2 theelepels Italiaanse kruiden

1 teentje knoflook, geraspt

Peper en zout

 

9 cherrytomaatjes

3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


BEREIDING

Deeg:

Zeef de bloem in een kom en meng het zout en de geraspte Parmezaanse kaas er doorheen. Snijd de boter in kleine blokjes en meng het met je vingertoppen of met een mixer door de bloem tot je een kruimelig deeg hebt. Voeg het water toe en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in huishoudfolie ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

 

Verdeel het deeg in 6 porties en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 3-4 mm. Bekleed de quiche vormpjes met het deeg en zet ze daarna weer een half uurtje in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Haal de vormpjes uit de koelkast en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Leg een stukje bakpapier op het deeg en vul het met steunvulling (bv rijst of droge bonen). Bak het deeg nu 10 minuten voor in de oven. Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier.

 

Vulling:

Klop de eieren los met de slagroom, kruiden, knoflook en kaas en breng het geheel op smaak met peper en zout.

 

Snijd de tomaatjes in plakjes.

 

Quiche:

Vul de voorgebakken deegbodems met het eiermengsel, leg er een paar plakjes tomaat op en strooi er wat geraspte kaas overheen. 

 

Schuif de quiches in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0