INGREDIËNTEN (springvorm van 16cm)
100 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
60 gram roomboter
60 ml slagroom
3 eieren (medium)
75 gram lichtbruine basterdsuiker
35 gram bloem
200 gram frambozen
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de randen van de springvorm van 16cm lichtjes in met een beetje boter of olie.
Was de frambozen voorzichtig en laat ze daarna goed uitlekken.
Breek de chocolade in stukjes en doe het samen met de roomboter en slagroom in een steelpan. Verwarm het op laag vuur, blijf roeren tot de chocolade volledig is gesmolten.
Doe de eieren en de suiker in een beslagkom en mix het luchtig, spatel dan de bloem er doorheen. Meng daarna het chocolademengsel erdoor tot je een homogeen mengsel hebt.
Giet het beslag in de springvorm en verdeel vervolgens de frambozen over het beslag.
Draai de temperatuur terug naar 160 graden Celsius en schuif de springvorm in de oven. Bak de brownietaart in ongeveer 35-40 minuten gaar. De taart is gaar als je een prikker in het midden van de cake steekt en die er schoon uitkomt.
Laat de cake minstens 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je de springvorm opent.
Reactie schrijven
Irma (woensdag, 20 juni 2018 18:23)
Te lekker!