INGREDIËNTEN:
1 kilo witte asperges
1 kleine winterwortel
1 grote ui
1,5 liter groentebouillon
2 takjes lavas, selderij, peterselie en tijm
1 laurierblaadje
Stukje foelie
200 ml kookroom
Versgemalen zwarte peper
Garnering:
4 eieren
4 plakken rauwe ham
4 eetlepels fijne kruiden (bv basilicum, bieslook, dille, kervel en peterselie)
BEREIDING
Zeef de soep en doe de bouillon terug in de pan en breng het opnieuw aan de kook, doe de aspergestukjes in de bouillon en kook ze in ongeveer 10 minuten. Haal de helft van de aspergestukjes uit de bouillon en pureer de rest met behulp van een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog een paar minuten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en de fijn gehakte kruiden.
Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden aspergestukjes, hardgekookt ei en de krokante ham.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker de bouillon van de schillen en de onderkanten ongeveer 6 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Reactie schrijven
Ilse (vrijdag, 15 juni 2018 14:20)
Ziet er erg lekker uit, snel nog een keertje maken voor het seizoen afgelopen is!