INGREDIËNTEN:
300 gram aardappelpuree
300 gram tarwebloem
1 tl zout
2 tl gedroogde oregano
1 zakje droge gist
75 ml lauwwarm water
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 handje zwarte olijven, in ringetjes
8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
100 gram feta, verkruimeld
Nigellazaadjes
BEREIDING
Los de gist op in het lauwwarme water en laat het een paar minuten staan tot het begint te schuimen. Zeef de bloem in een beslagkom en meng het zout, de oregano en de aardappelpuree erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel en de olijfolie in.
Kneed met de hand of in een keukenmachine in ongeveer 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg in ongeveer een uur in volume verdubbelen.
Snipper ondertussen de rode ui fijn en hak de peterselie. Snijd de olijven in ringetjes en de
zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, stort hierop het deeg. Druk de lucht uit het deeg en rol
vervolgens het deeg uit tot een rechthoek. Verdeel de ui, peterselie, zongedroogde tomaat, olijven en feta over het deeg. Vouw de zijkanten van het deeg (korte zijde) over de vulling en rol vervolgens het brood vanaf de lange zijde op en vorm een mooi brood. Strooi wat nigellazaadjes over het brood.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek of huishoudfolie en laat het brood 30-45 rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Schuif de bakplaat in de oven en bak
het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Reactie schrijven
Karin (donderdag, 31 mei 2018 15:55)
Wat ziet dit er lekker uit, het water loopt me in de mond :)