INGREDIËNTEN: (voor 2 omeletten)
Omelet:
4 eieren
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel fijngehakte bosui of bieslook
Versgemalen zwarte peper
Arachideolie
Vulling
1 stronk paksoi
100 gram taugé
250 gram paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen, eringi)
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
2 eetlepels fijngehakte bosui of bieslook
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie
Geroosterde sesamzaadjes
BEREIDING
Borstel de paddenstoelen schoon met een borsteltje of met een stukje keukenpapier en snijd
ze in plakjes. Was de taugé, paksoi, bosui/bieslook en de rode peper. Hak de bosui/bieslook fijn. Snijd de paksoi in repen van ongeveer 1 cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper ragfijn. Maak het teentje knoflook schoon en hal het fijn.
Breek de eieren boven een kom en voeg de sojasaus, sesamolie en de bosui/bieslook toe. Klop de eieren los en breng het geheel op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
Verhit wat olie in een koekenpan. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en draai de pan
zodat de hele bodem met ei bedekt is. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant van de omelet net gestold is, schuif de omelet dan op een bord. Herhaal dit met het restant van het eimengsel.
Verhit wat olie in een wok en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur bruin en gaar. Voeg de
knoflook, rode peper, oestersaus, sojasaus en sesamolie toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de paksoi en taugé toe en bak nog even mee, niet te lang de groente mag een beetje knapperig blijven.
Verdeel het paddenstoelenmengsel over de omeletten, garneer met wat geroosterde
sesamzaadjes en de fijngehakte bosui/bieslook.
Reactie schrijven