INGREDIËNTEN: (4 personen)
2 kilo witte asperges
150 gram roomboter
4 hardgekookte eieren
4 eetlepels fijne kruiden (bv basilicum, bieslook, dille, kervel en peterselie)
200 gram beenham
Stukje foelie
Snufje zout en suiker
Versgemalen zwarte peper
BEREIDING
Leg de asperges in een pan met ruim koud water, voeg een klontje boter, een stukje foelie en een snuf zout en suiker toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges vijf minuten koken en draai dan het vuur uit en doe een deksel op de pan, laat de asperges nu nog 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) in het water nagaren. Als de asperges heel dik zijn kun je ze 8 minuten koken. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Hak de kruiden fijn, pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Meng de kruiden en de eieren door elkaar. Verwarm de roomboter op laag vuur tot deze volledig is gesmolten.
Verdeel de asperges, het ei-kruidenmengsel en de beenham over de borden, lepel wat gesmolten boter over de asperges en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen.
Reactie schrijven