Saté van Kippengehakt


Saté van kippengehakt met gado gado en pindasaus.
Saté van kippengehakt met gado gado en pindasaus.

INGREDIËNTEN

 

400 gram kippengehakt

1 ui

1 rode lombok (of sambal naar smaak)

2 teentjes knoflook

3 cm gember

1/2 theelepel trassi pasta

1 theelepel asem

1 theelepel ketoembar

1 theelepel djinten

1/2 theelepel zwarte peper

2 theelepels gula djawa

2 eetlepels ketjap manis

1 ei

4 eetlepels geraspte kokos

Paneermeel (optioneel)

Olie

 

Satéprikkers of serehstengels

Grill, grillpan of barbeque


BEREIDING:

 

Leg de houten satéprikkers minimaal 30 minuten te weken in een bakje water. In plaats van satéprikkers kun je ook serehstengels gebruiken, dit geeft extra smaak aan je saté. Verwijder in dat geval de buitenste bladeren van de sereh.

 

Verwijder de velletjes van de ui en knoflook, schil de gember en verwijder de zaden en het steeltje van de lombok. 

 

Doe de ui, knoflook, lombok, gember, trassi, asem, ketoembar, djinten, peper, gula djawa, en ketjap manis in de blender of cobek. Maal het tot een gladde massa.

 

Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak hierin de boemboe tot de geuren vrij beginnen te komen. Voeg dan de gemalen kokos toe en bak het nog een minuutje mee. Laat de boemboe afkoelen. 

 

Doe het gehakt in een grote kom en voeg de boemboe en het ei toe, meng alles goed door elkaar. Als het mengsel te nat is kun je een paar eetlepels paneermeel toevoegen. Dek de kom af en zet het minimaal 2 uur in de koelkast (liefst overnacht) zodat de smaken goed in kunnen trekken.

 

Verdeel het gehakt in 8-10 gelijke porties. Vouw het gehakt rond de satéprikkers of serehstengels.

 

Verhit de grill/grillpan of barbecue voor. 

 

Smeer het gehakt rondom in met een dun laagje olie en leg ze op de hete grill, grill ze rondom bruin en gaar. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

 

Lekker met gado gado en pindasaus.


Reactie schrijven

Commentaren: 0