INGREDIËNTEN:
Salade:
200 gram penne (of andere pasta)
1 gerookte kipfilet (ongeveer 200 gram)
250 gram blauwe druiven
2 friszure appels
2 stengels bleekselderij
1 kropje little gem
Dressing:
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel gembersiroop
2 theelepels kerriepoeder
1/2 citroen, sap en rasp
Peper en zout naar smaak
BEREIDING
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de pasta goed af met koud water, laat de pasta afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne reepjes.
Was de bleekselderij, druiven en de sla. De blauwe druiven halveren, de bleekselderij in blokjes snijden en de littel gem in reepjes.
Meng de crème fraîche met de gembersiroop , kerriepoeder en een beetje citroensap. Meng het
tot een romige dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Doe de pasta met de kip, bleekselderij, sla, appel, druiven en dressing in een kom en meng het goed door elkaar.
Reactie schrijven