Tomatensoep met Verse Kruiden


Tomatensoep met verse kruiden.
Tomatensoep met verse kruiden.

INGREDIËNTEN

 

1,5 kilo rijpe trostomaten, in blokjes

2 uien, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 rode puntpaprika, in blokjes

1 rode peper (optioneel), fijngehakt

3 bosuitjes, in ringetjes

Bosje bladselderij, fijngehakt (of twee stengels bleekselderij in blokjes)

2 takjes tijm, oregano, salie en rozemarijn

1 laurierblaadje

500 ml groentebouillon

Versgemalen zwarte peper

Olijfolie

 

Garnering:

Handje basilicumblaadjes

Handje fijne kruiden (peterselie, bieslook, dille, kervel, dragon)

Crème fraîche of pesto (optioneel)


BEREIDING

Bak de ui in een beetje olijfolie tot ze beginnen te verkleuren, voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe bak dit een paar minuutjes mee.

 

Voeg de tomaten, paprika, rode peper, bosui, selderij, bouillon, takjes kruiden en het laurierblaadje toe en laat het op laag vuur een half uurtje pruttelen. 

 

Verwijder de takjes kruiden. Voeg de basilicum en de fijne kruiden toe en pureer de soep met de staafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper.

 

Schep de soep in kommen, serveer eventueel met een lepel crème fraîche of pesto.

 

Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker in eerste instantie geen bouillon toevoegen, verder op dezelfde manier voorbereiden. Doe alle ingrediënten in de slow cooker en verwarm 4-5 uur op low. 

 

Na het pureren bouillon naar smaak toevoegen, als de soep na het pureren al de juiste dikte heeft kun je ipv bouillon ook alleen een bouillonblokje toevoegen. Of de soep op smaak brengen met peper en zout, door de verse kruiden heeft de soep al veel smaak. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0