INGREDIËNTEN:
750 gram witte asperges
750 gram nieuwe aardappels (vastkokend)
4 eieren, hard gekookt
200 gram beenham
3 bosuitjes
3 eetlepels fijne kruiden (bv basilicum, bieslook, dille, kervel en peterselie)
100 ml crème fraîche
2 theelepels mosterd
1 citroen
Peper en zout
BEREIDING
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm, de kopjes apart houden.
Schil de aardappels of boen de schil goed schoon, snijd ze in stukjes van ongeveer 2x2 cm.
Hak de kruiden fijn en snijd de beenham in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap
uit.
Kook de aardappelstukjes, de aspergestukjes en de aspergekopjes in water met wat zout beetgaar (Ongeveer 5-6 minuten). Kook de kopjes apart, die hebben minder lang nodig. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pel de eieren en doe ze in een schaal, prak ze met een vork in grove stukken. Voeg de crème fraîche, mosterd en de citroenrasp toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met een paar eetlepels citroensap en peper en zout. Meng de fijne kruiden en de beenham er doorheen en ten slotte de aardappel- en aspergestukjes.
Doe de salade in een schaal en garneer met de aspergekopjes.
Reactie schrijven
Sabine (zondag, 22 april 2018 10:11)
Bedankt voor het recept, ziet er super uit!