Miso Ramen


Miso ramen met ei, paddenstoelen, spinazie en kip.
Miso ramen met ei, paddenstoelen, spinazie en kip.

INGREDIËNTEN

 

Bouillon:

2 kippenpoten of 4 kippendijen

100 gram gerookt spek

2 uien

4 bosuitjes

10 cm gember

2 tenen knoflook

1 kleine winterwortel

6 gedroogde shiitake

10 gram kombu

50 ml Kikoman sojasaus

2 liter water

 

Miso mix:

100 gram witte misopasta

1-2 rode pepers (naar smaak)

2 teentjes knoflook

2 eetlepels Kikoman sojasaus

2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)

2 theelepels sesamolie

 

Garnering:

Gekookte eieren

Verse paddenstoelen (bv shiitake, eringi of enoki)

Ramen noedels

Groene bladgroente (bv paksoi, boksoi of spinazie)

Bosuitje, in ringen

Taugé, sugersnaps of peultjes

Sesamzaadjes

Chilipasta of vlokken


BEREIDING

 

Snijd de uien, wortel, bosui en gember in stukken, kneus de knoflook tenen. Doe alle

ingrediënten voor de bouillon in een pan en laat het op laag vuur ongeveer 4 uur trekken.

 

Maak ondertussen de miso mix klaar. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Doe de pepers samen met de misopasta, knoflook, sojasaus, mirin en sesamolie in een blender en maal

het tot een gladde pasta.

 

Bereid de garnituur voor: 

Kook de eieren half zacht of hard (naar smaak)

Kook de ramen noedels 4-5 minuten in ruim kokend water, spoel ze daarna koud.

Was de groente en paddenstoelen.

 

Haal de kip uit de bouillon, laat even afkoelen en pluk dan het vlees van de botten.

 

Zeef de overige ingrediënten uit de bouillon en doe de bouillon terug in de pan. Breng opnieuw

aan de kook en voeg de miso mix toe, begin met de helft. Proef en voeg daarna naar smaak de rest van de miso mix toe.

 

Voeg de paddenstoelen (shiitake en eringi) toe en laat die in de bouillon gaar worden, de enoki

worden rauw gebruikt.

 

Verdeel de ramen noedels over de kommen. Haal de paddenstoelen uit en bouillon en verdeel die

ook over de kommen. Leg ook de eieren (gehalveerd), enoki, bladgroente en taugé

in de kommen.

 

Giet de hete bouillon in de kommen en garneer met wat ringetjes bosui, geroosterde sesamzaadjes en naar smaak nog wat chili pasta of vlokken.

 


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker de bouillon 8 uur op low laten trekken.  Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot alle ingrediënten voor de bouillon in de pan doen.

 

Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Druk op Soup en stel de IP in op 20 minuten. Als het programma afgelopen is de druk langzaam terug laten lopen (NPR), open de pan als het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Zeef de bouillon en pluk het vlees van de botten. Doe de bouillon terug in de pan en breng deze op de Sauté stand aan de kook, laat de paddenstoelen in de bouillon garen. 

 

De ramen verder op dezelfde  manier afwerken. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0