INGREDIËNTEN
750 gram rundvlees (bv riblappen of klapstuk)
100 gram gedroogde pruimen
3 uien in ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
2 takjes oregano
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 theelepels gemalen piment
Donker Abdijbier (bv Leffe Bruin)
Peper en zout
BEREIDING
Het vlees in grove stukken snijden en rondom bestrooien met peper en zout. Bak het vlees in delen rondom bruin. De uien en knoflook toevoegen en even kort meebakken. Daarna de takjes tijm en oregano, blaadjes laurier, piment en de pruimen toevoegen. Giet er net zoveel bier bij tot alles net onder de vloeistof staat. Laat ongeveer 3 uur op een zacht vuurtje stoven.
Verwijder de blaadjes laurier en de takjes kruiden. Meng alles goed door elkaar zodat de pruimen uit elkaar vallen, hierdoor wordt de saus licht gebonden. Breng de stoofpot
eventueel wat extra op smaak met peper en zout.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slowcooker ongeveer 200 ml bier toevoegen en ongeveer 8 uur op low laten stoven. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst zowel het vlees als de ui aanbakken op de Sauté stand. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Sluit en vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor het Stew/Meat programma en stel de IP in op High Pressure voor 40 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Als de saus te dun is dan op de Sauté stand nog even in laten koken. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.
Reactie schrijven