Patatas Bravas met Aioli


Patatas bravas uit de oven met aioli.
Patatas bravas uit de oven met aioli.

INGREDIËNTEN

 

Aardappeltjes:

750 gram licht kruimige aardappels

3 eetlepels olijfolie

2 theelepels zoet paprikapoeder

1/2 theelepel gerookt paprikapoeder

1-2  theelepel gedroogde chilivlokken (naar smaak) 

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel knoflookpoeder

Snufje grof zeezout

 

Aioli:

1 eidooier

3 tenen knoflook, geperst

1 eetlepel citroensap

1 theelepel mosterd

1 theelepel paprikapoeder

Gedroogde chilivlokken naar smaak

Peper en zout naar smaak

150 ml (olijf)olie

 


BEREIDING

 

Patatas Bravas:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Was en boen de ongeschilde aardappels onder stromend water goed schoon. Snijd de aardappels doormidden en snijd iedere helft in 4-6 partjes.

 

Meng in een grote schaal de olijfolie met de oregano, knoflook, zeezout, chilivlokken en paprikapoeder. Hussel de aardappels er goed doorheen tot alle partjes bedekt zijn met een laagje olijfolie.

 

Verdeel de partjes over de bakplaat, bak ze in 25-30 minuten op 200 graden Celsius goudbruin en gaar.

 

Strooi vlak voor het serveren nog wat grof zeezout over de aardappeltjes.

 

Aioli:

Doe de eidooier met de knoflook, paprikapoeder, peper, zout, mosterd en een halve eetlepel citroensap in een hoge kom.

 

Mix met een handmixer alles goed door elkaar en voeg onder voortdurend mixen steeds een beetje olijfolie toe tot de gewenste dikte voor de aioli is bereikt.

 

Breng de aioli op smaak met chilivlokken en eventueel wat extra peper, zout of citroensap. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0