Kwarkbrood met Feta, Rode ui en Olijven


Kwarkbrood met feta, rode ui en olijven. Met rode linzensoep met tomaat en paprika.
Kwarkbrood met feta, rode ui en olijven. Met rode linzensoep met tomaat en paprika.

INGREDIËNTEN

 

150 gram tarwebloem

1,5 theelepel bakpoeder

150 gram kwark

2 eieren

1/2 tl zout

1 tl zwarte peper

1 tl gedroogde oregano

100 gram feta in blokjes

10 zwarte olijven, in ringetjes

1 rode ui , in dunne halve ringen

3 eetlepels geraspte kaas

 


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Klop in een kom de eieren los en meng het met de kwark, peper en de gedroogde oregano.

 

Zeef de bloem en het bakpoeder in een andere kom, voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar. Voeg het kwarkmengsel toe en meng alles tot een soepel deeg.

 

Voeg de feta, rode ui en de olijven toe en meng ze door het deeg.

 

Druk het deeg op de bakplaat uit tot een platbrood en strooi er wat geraspte kaas overheen.

 

Bak het brood in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven bij 180 graden Celsius.  Controleer met een prikker of het midden van het brood gaar is, de prikker moet er schoon uitkomen.

 

Laat het brood minimaal tien minuten afkoelen op een rooster voor het aansnijden.


Reactie schrijven

Commentaren: 0