INGREDIËNTEN (voor een tulbandvorm van ongeveer 16cm doorsnede)
2 rijpe bananen (medium)
2 Eieren
75 gram roomboter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
175 gram tarwebloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
2 theelepels kaneel
75 gram gehakte pecannoten (of walnoten)
75 gram pure chocolade druppels
BEREIDING
De tulbandvorm invetten en de oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. De bananen fijn prakken of pureren in een blender. De noten in stukken hakken en de boter smelten.
In een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar mengen.
In een andere kom de suiker en eieren luchtig mixen, daarna de gesmolten boter en de banaan toevoegen en er doorheen mixen.
Spatel het bloemmengsel er doorheen tot alle bloem goed is opgenomen. Daarna de chocolade druppels en de fijngehakte noten door het mengsel spatelen.
Giet het beslag in de tulbandvorm, bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven van 175 graden Celsius in 35-45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, als die er droog uit komt is het klaar.
Het brood 5 minuten in de vorm af laten koelen, daarna uit de vorm halen en verder af laten koelen op een rooster.
Reactie schrijven