INGREDIËNTEN
Lavash:
150 gram bloem
125 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel geroosterd komijnzaad (optioneel)
Kruidenolie:
50 ml olijfolie
1 eetlepel za'atar (mengsel van gedroogde tijm, oregano en sesamzaad)
1 teentje knoflook
Topping:
250 gram lamsgehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kleine rode ui, in dunne ringen
1/2 punt paprika, in dunne reepjes
1 à 2 theelepels pul biber (naar smaak)
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
100 gram yoghurt op smaak gebracht met za'atar, pul biber en zout
50 gram feta, in blokjes
Granaatappelpitjes, ongeveer 1/2 granaatappel
Paar takjes bladpeterselie, fijngehakt
BEREIDING
Lavash:
Meng het zout en het komijnzaad door de bloem, voeg de yoghurt en de olijfolie toe. Kneed dit in een paar minuten tot een zacht en soepel deeg. Als het deeg te droog is voeg je nog wat yoghurt toe, als het te nat is wat extra bloem.
Meng de olijfolie met de za'atar en knoflook.
Verdeel het deeg in 6 Porties. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkblad.
Verhit een koekenpan op hoog vuur, zodra de pan warm is draai je het vuur naar middelhoog. Leg een portie deeg in de pan (zonder olie) en bak tot het deeg opgeblazen is. Draai het broodje daarna om en bak tot ook die kant goudbruin is.
Smeer één kant van het brood in met de za'atar olie.
Dek de lavash af met aluminiumfolie terwijl je de rest van het deeg bakt, dan blijft het lekker
warm. Ook koud is dit zachte platbrood lekker om te eten.
Het brood is lekker met een topping maar ook lekker om te dopen in hummus of labneh.
Topping:
Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg de knoflook, komijn, koriander en pul biber toe en bak het even mee. Bak de ui en paprika tot de ui zacht is geworden.
Smeer de lavash in met een lepel kruiden yoghurt. Verdeel er wat gehakt over en wat uien ringetjes
en reepjes paprika. Garneer met wat blokjes feta, fijngehakte peterselie en granaatappelpitjes.
Reactie schrijven