INGREDIËNTEN
Pannenkoeken:
200 gram rijstbloem
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
250 ml water
125 ml bier of kokosmelk
Snufje zout
Pinda of zonnebloemolie
Salade:
1 kleine paksoi
100 gram geraspte wortel
100 gram geraspte rettich
100 gram taugé
Paar takjes koriander, munt en Thaise basilicum
Nuoc Cham:
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
100 ml water
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 takjes koriander
BEREIDING
Salade:
Was de paksoi, taugé, wortel en rettich. De paksoi, wortel en rettich in dunne reepjes snijden. Meng dit met de taugé en maak de salade aan met een beetje nuoc cham. De blaadjes van de takjes munt, koriander en Thaise basilicum plukken, meng deze kort voor het serveren door de salade.
Nuoc Cham:
Halveer de rode pepert en verwijder de zaadjes. De peper en de knoflook fijnhakken en samen met het water, de vissaus en de palmsuiker in een schaaltje doen. Roeren tot de suiker is opgelost. Voeg nu het limoensap toe. Laat de saus even staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef en breng eventueel wat hoger op smaak met wat extra suiker, vissaus of limoensap. Voeg vlak voor het serveren wat blaadjes koriander toe.
Banh Xeo:
Meng de rijstbloem, maïzena, zout en de kurkuma door elkaar en voeg onder voortdurend roeren geleidelijk het water toe. Vervolgens het bier (of de kokosmelk) erdoor mixen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, giet een dun laagje beslag in de pan, zorg dat de gehele bodem van de pan is bedekt. Bak ongeveer twee minuutjes op middelhoog vuur, er ontstaan gaatjes in de pannenkoek tijdens het bakken. Draai de pannenkoek met een spatel om en bak de andere kant nog ongeveer een minuut.
Vul de pannenkoek met wat salade, klap de pannenkoek dubbel. Serveer met de rest van de salade en de nuoc cham.
Reactie schrijven