INGREDIËNTEN
Chili con carne:
400 gram rundergehakt
100 gram chorizo, in blokjes
2 rode uien, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 jalapeño peper, fijngehakt
2 tenen knoflook, geraspt
2 theelepels chipotle peper (naar smaak)
2 eetlepels Mexicaanse kruiden
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 blik kidney bonen
1 blikje zwarte bonen
1 blikje mais
2 takjes oregano en tijm
Paar eetlepels water
Zout en peper naar smaak
Olie
Garnering:
Koriander of platte peterselie, fijngehakt
Geraspte kaas (cheddar)
Mexicaanse kruidenmix:
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels gedroogde majoraan
2 theelepels gedroogde oregano
3 eetlepels paprikapoeder
BEREIDING
De tomatenblokjes, paprika, takjes kruiden, bonen en mais toevoegen, meng alles goed door elkaar. Laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer drie kwartier stoven. Roer af en toe en voeg een paar eetlepels water toe als de chili te droog begint te worden.
Verwijder de takjes kruiden, breng de chili peper en zout. Garneer met wat fijngehakte koriander of peterselie en wat geraspte kaas.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker het gerecht 4-5 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Reactie schrijven