Chili Con Carne


Chili con carne met arepas, tomatensalsa en kruidenyoghurt.
Chili con carne met arepas, tomatensalsa en kruidenyoghurt.

INGREDIËNTEN

 

Chili con carne:

400 gram rundergehakt

100 gram chorizo, in blokjes

2 rode uien, gesnipperd

1 rode paprika, in reepjes

1 jalapeño peper, fijngehakt

2 tenen knoflook, geraspt

2 theelepels chipotle peper (naar smaak)

2 eetlepels Mexicaanse kruiden

1 blikje tomatenpuree

1 blik tomatenblokjes

1 blik kidney bonen

1 blikje zwarte bonen

1 blikje mais

2 takjes oregano en tijm

Paar eetlepels water

Zout en peper naar smaak

Olie

 

Garnering:

Koriander of platte peterselie, fijngehakt

Geraspte kaas (cheddar)

 

Mexicaanse kruidenmix:

2 theelepels uienpoeder

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels gemalen zwarte peper

2 theelepels komijnpoeder

2 theelepels cayennepeper

2 theelepels gedroogde majoraan

2 theelepels gedroogde oregano

3 eetlepels paprikapoeder


BEREIDING

 

Verhit een beetje olie in een braadpan en bak hierin de uien en de chorizo tot de uien zacht beginnen te worden. Daarna de tomatenpuree, jalapeño peper en de knoflook toevoegen en nog een paar minuutjes op laag vuur bakken.
Voeg het gehakt en de specerijen toe, bak het gehakt rul. 

 

De tomatenblokjes, paprika, takjes kruiden, bonen en mais toevoegen, meng alles goed door elkaar. Laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer drie kwartier stoven. Roer af en toe en voeg een paar eetlepels water toe als de chili te droog begint te worden.

 

Verwijder de takjes kruiden, breng de chili peper en zout. Garneer met wat fijngehakte koriander of peterselie en wat geraspte kaas.


Slow Cooker:

 

Bij bereiding in de slow cooker het gerecht 4-5 uur op low verwarmen. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0