INGREDIËNTEN
100 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
100 gram naturel roomkaas
25 gram roomboter
100 gram oude geraspte kaas (+ extra voor garnering)
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel gedroogde tuinkruiden
1/2 theelepel zwarte peper
Snufje zout
1/2 ei, los geklopt
BEREIDING
Doe de bloem met het bakpoeder, snufje zout, kerriepoeder, tuinkruiden en peper in een kom en meng het goed door elkaar.
Voeg de roomkaas, roomboter en geraspte kaas toe en kneed het goed door de bloem door de bloem
heen.
Rol het deeg op tot een rolletje van de gewenste dikte en rol het in huishoudfolie. Laat het deeg
een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het deeg met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de
plakjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes daarmee. Leg vervolgens nog een klein beetje geraspte kaas op ieder koekje.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in een oven van 200 graden Celsius. Laat
ze afkoelen op een rooster.
Reactie schrijven