Kaaskoekjes met Kerrie en Tuinkruiden


Kaaskoekjes met kerrie en tuinkruiden.
Kaaskoekjes met kerrie en tuinkruiden.

INGREDIËNTEN 

 

100 gram tarwebloem

1 theelepel bakpoeder

100 gram naturel roomkaas

25 gram roomboter

100 gram oude geraspte kaas (+ extra voor garnering)

2 theelepels kerriepoeder 

1 theelepel gedroogde tuinkruiden

1/2 theelepel zwarte peper

Snufje zout

1/2 ei, los geklopt 


BEREIDING

 

Doe de bloem met het bakpoeder, snufje zout, kerriepoeder, tuinkruiden en peper in een kom en meng het goed door elkaar.

 

Voeg de roomkaas, roomboter en geraspte kaas toe en kneed het goed door de bloem door de bloem

heen.

 

Rol het deeg op tot een rolletje van de gewenste dikte en rol het in huishoudfolie. Laat het deeg

een half uurtje rusten in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Snijd het deeg met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de

plakjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes daarmee. Leg vervolgens nog een klein beetje geraspte kaas op ieder koekje.

 

Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in een oven van 200 graden Celsius. Laat

ze afkoelen op een rooster. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0