INGREDIËNTEN
500 gram noten naar keuze
150 gram suiker
2 flinke theelepels kaneel
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
1 eiwit
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 140 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Het eiwit met het vanille extract en een snufje zout opkloppen tot een schuimig mengsel.
Meng de suiker met de kaneel.
De noten bij het eiwit doen en goed omscheppen zodat alle noten bedekt zijn met een laagje eiwit.
Voeg driekwart van de kaneelsuiker erbij en schep de noten weer om tot alle noten een suikerlaagje
hebben.
De noten uitspreiden op een met bakpapier beklede bakplaat. De rest van de kaneelsuiker over de noten verdelen.
Bak de noten 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden Celsius, tot het suikerlaagje droog is. Schep om de 10 minuten de noten om zodat de noten aan alle kanten goed bakken.
Haal de noten uit de oven en schep ze gelijk weer om zodat ze los komen van elkaar, anders krijg je
een grote klomp.
Laat de noten volledig afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdicht afgesloten trommel.
Reactie schrijven
Natas (zondag, 25 februari 2018 18:36)
Dankjewel!
Ga het snel een keer uitproberen.
Karin (dinsdag, 24 december 2019 13:23)
it nu in de oven, het hele huis ruikt heerlijk!