INGREDIËNTEN
100 gram kikkererwtenmeel
1/2 theelepel bakpoeder
100 ml melk of yoghurt
1 ei
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel fijngehakte peterselie
3 eetlepels geraspte kaas
1 kleine winterwortel, geraspt
1 bosuitje, in ringetjes
BEREIDING
Verwarm het wafelijzer voor en vet de platen licht in met een beetje olie of bakspray.
Meng het kikkererwtenmeel met het bakpoeder, het zout en de specerijen.
Doe de melk of yoghurt en het ei erbij en meng het goed door elkaar. Het moet een stevig beslag zijn, als het beslag te dun is kun je nog wat meel toevoegen.
Spatel de geraspte wortel, bosui, kaas en peterselie door het beslag.
Als het wafelijzer heet is schep je wat van het beslag op de platen. Sluit het wafelijzer en bak
de wafels in 4 à 5 minuten goudbruin.
Serveer de wafels warm. Lekker met wat kruiden-knoflook yoghurt en salade.
Reactie schrijven
Alec (zondag, 14 april 2024 13:33)
Ja heel fijn weekend en tot morgen