INGREDIËNTEN
150 gram tarwemeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
150 ml karnemelk
1 ei
1 1/2 theelepel koekruiden
1 theelepel vanille extract
25 gram bruine suiker (optioneel)
125 gram pompoen, in blokjes
1 appel, geraspt
Handje rozijnen
Snufje zout
Boter of kokosolie om te bakken
Serveren:
Poedersuiker, honing, stroop, ahorn siroop etc
BEREIDING
Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten zacht. Laat de blokjes goed uitlekken en
afkoelen, prak ze daarna fijn.
Meng in een kom het tarwemeel met het bakpoeder, de backing soda, een snufje zout en de bruine
suiker.
Meng in een andere kom de pompoenpuree met het ei, de koekkruiden en het vanille extract, voeg de karnemelk toe en mix het tot een homogeen mengsel.
Mix de droge ingrediënten door het mengsel, mix het tot een glad beslag. Het beslag is
dikker dan een normaal pannenkoekbeslag. Spatel tenslotte de rozijnen en de geraspte appel door het beslag.
Verhit een klontje boter of een scheutje kokosolie olie in een koekenpan. Schep hoopjes van het
beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar (ongeveer 4 minuten per kant op middelhoog vuur). Herhaal dit tot het beslag op is, je kunt hiermee ongeveer 12 kleine pannenkoekjes bakken.
Serveer de pompoen pannenkoekjes met poedersuiker, stroop, honing of ahornsiroop.
Reactie schrijven