Pompoen Pannenkoekjes met Appel en Rozijnen


Pompoen pannenkoekjes met appel en rozijnen.
Pompoen pannenkoekjes met appel en rozijnen.

INGREDIËNTEN 

 

150 gram tarwemeel

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel baking soda

150 ml karnemelk

1 ei

1 1/2 theelepel koekruiden

1 theelepel vanille extract

25 gram bruine suiker (optioneel)

125 gram pompoen, in blokjes

1 appel, geraspt

Handje rozijnen

Snufje zout

Boter of kokosolie om te bakken

 

Serveren:

Poedersuiker, honing, stroop, ahorn siroop etc

 


BEREIDING

 

Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten zacht. Laat de blokjes goed uitlekken en

afkoelen, prak ze daarna fijn.

 

Meng in een kom het tarwemeel met het bakpoeder, de backing soda, een snufje zout en de bruine

suiker.

 

Meng in een andere kom de pompoenpuree met het ei, de koekkruiden en het vanille extract, voeg de karnemelk toe en mix het tot een homogeen mengsel.

 

Mix de droge ingrediënten door het mengsel, mix het tot een glad beslag. Het beslag is

dikker dan een normaal pannenkoekbeslag. Spatel tenslotte de rozijnen en de geraspte appel door het beslag.

 

Verhit een klontje boter of een scheutje kokosolie olie in een koekenpan. Schep hoopjes van het

beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar (ongeveer 4 minuten per kant op middelhoog vuur). Herhaal dit tot het beslag op is, je kunt hiermee ongeveer 12 kleine pannenkoekjes bakken.

 

Serveer de pompoen pannenkoekjes met poedersuiker, stroop, honing of ahornsiroop. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0