INGREDIËNTEN
100 gram geraspte kokos (+ extra voor decoratie)
150 ml kokosmelk
2 eieren
Snufje zout
1 theelepel vanille extract
150 gram Griekse yoghurt
150 gram witte basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacaopoeder
100 gram pure (of witte) chocolade, in stukjes gehakt
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm van ongeveer 15x25 cm in met een beetje boter of bakspray, bekleed de bakvorm met bakpapier. Je kunt ook een gewone cakevorm gebruiken.
Meng de geraspte kokos met de kokosmelk en laat dit een half uurtje wellen.
Meng de eieren met het zout, vanille extract, cacaopoeder, Griekse yoghurt en de basterd suiker goed door elkaar.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel het door het mengsel, spatel tenslotte het
kokosmengsel en de fijngehakte chocolade er doorheen.
Stort het beslag in de bakvorm en strijk het mengsel glad. Strooi nog wat geraspte kokos over het beslag, ongeveer 2 eetlepels. Bak de cake in de voorverwarmde oven in zo'n 35 minuten gaar, als je een gewone cakevorm gebruikt is de baktijd ongeveer 45 minuten. Het is lekker als de cake niet te droog is maar nog wat smeuïg van binnen.
Laat de cake een paar minuten afkoelen
in de bakvorm, stort de cake dan op een taartrooster en laat verder afkoelen.
Reactie schrijven
Lianne (dinsdag, 13 februari 2018 10:29)
Ziet er goed uit! Ik ben dol op kokos en chocolade. Groetjes Lianne (van blog: De Zoetekauw)
JayBeeKookt (dinsdag, 13 februari 2018 14:14)
Dank je! Ik heb gelijk even gekeken op je blog en kwam allerlei leuke en vooral lekkere recepten tegen, leuke blog!