INGREDIËNTEN
250 gram tarwebloem
1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
Snufje zout
250 gram (half)volle kwark
2 eieren
75 gram fijne kristalsuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)
1 appel, in kleine blokjes
100 gram rozijnen
3 eetlepels geraspte kokos
Om te bestrijken:
2 eetlepels melk
2 eetlepels fijne kristalsuiker
Doe de rozijnen in een schaaltje en laat ze ongeveer 20 minuten wellen in warm water. Giet ze
daarna af en laat ze goed uitlekken. Schil de appel en verwijder het klokhuis, snijd de appel in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een springvorm (18cm) in met een beetje olie of boter.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en meng er een snufje zout doorheen. Doe de blokjes appel, rozijnen en geraspte kokos erbij.
Kluts in een andere beslagkom de eieren los en meng het met de kwark, suiker en het vanille
extract. Doe het kwarkmengsel bij de inhoud van de andere kom en spatel alles door elkaar tot je een homogeen mengsel hebt. Doe dit mengsel in de springvorm en verdeel het goed.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de bol gedurende 20 minuten. Haal de bol uit de oven en bestrijk hem met de melk en strooi er wat fijne kristalsuiker overheen.
Zet de kwarkbol weer terug in de oven en bak nog ongeveer 10-15 minuten, tot deze goudbruin gebakken is en de bol van binnen gaar is. Dit kun je controleren door een satéprikker in het midden van de kwarkbol te steken, als deze er droog uitkomt dan is de kwarkbol gaar.
Reactie schrijven