INGREDIËNTEN (12-15 stuks)
125 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bruine basterdsuiker
75 gram roomboter
1 eetlepel speculaaskruiden
1/4 theelepel zout
1 eetlepel melk
100 gram amandelspijs
1/2 ei, losgeklopt
1 handje amandelstaafjes of geschaafde amandelen
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Doe het zelfrijzend bakmeel, zout, speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en meng het door elkaar. De boter toevoegen en met twee messen klein snijden. Daarna de melk toevoegen en alles goed door elkaar kneden, het moet een stevig deeg zijn. Voeg eventueel wat extra melk toe als het deeg te droog is.
Verdeel het deeg in twaalf tot vijftien bolletjes te grootte van een golfbal, verdeel het amandelspijs in evenveel bolletjes. Druk de balletjes deeg een beetje plat en leg er een bolletje amandelspijs op, vouw het deeg om de spijs heen. Druk de naden goed dicht.
Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en versier met de amandelstaafjes.
Bak de koekjes in het midden van de oven (150 graden Celsius) in een 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Reactie schrijven