INGREDIËNTEN (6 stuks)
50 gram (palm)suiker
1 ei
50 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels speculaaskruiden
Snufje zout
1/2 appel, in kleine blokjes
2 eetlepels schuddebuikjes speculaas
BEREIDING
De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius en een bakplaat bekleden met bakpapier.
Klop in een ruime kom het ei met de suiker luchtig.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en een snufje zout toe en spatel alles rustig door elkaar.
Voeg de blokjes appel en schuddebuikjes toe en spatel ze door het beslag.
Schep 6 hoopjes van het beslag op de bakplaat, zorg dat er voldoende afstand is tussen de koekjes omdat ze wat uit gaan lopen in de oven. Strooi nog wat extra schuddebuikjes over de eierkoeken.
Bak de eierkoeken in 11-12 minuten op 180 graden Celsius goudbruin en gaar.
Laat de eierkoeken op een taartrooster afkoelen.
Reactie schrijven
Carlien (zondag, 28 januari 2018 14:19)
Lekker!