INGREDIËNTEN
1 bloemkool
2 kruimige aardappels
1 ui
1 teentje knoflook
2 liter groentebouillon
2 theelepels kerriepoeder
2 takjes lavas, selderij en peterselie
200 gram verse spinazie
100 gram bacon
Versgemalen zwarte peper
BEREIDING
De ui snipperen en de knoflook persen. De ui en knoflook in een beetje glazig bakken, kerriepoeder toevoegen en een minuutje meebakken.
Ondertussen de aardappels schillen en in blokjes snijden en de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool, aardappels, bouillon en de takjes kruiden toe en breng het geheel tegen de kook aan, het vuur laag zetten en ongeveer een half uur op laag vuur laten pruttelen.
Ondertussen de spinazie schoonmaken en de steeltjes verwijderen, de blaadjes in repen snijden. De bacon in een droge koekenpan op laag vuur krokant bakken, daarna uit laten lekken op keukenpapier en in stukjes breken.
De takjes kruiden verwijderen en de soep pureren met een staafmixer of blender, daarna op smaak brengen met versgemalen zwarte peper. De spinazie toevoegen en de soep nog een paar minuten verwarmen. De soep serveren met wat stukjes bacon.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker de soep 5 tot 6 uur op low verwarmen en verder op dezelfde manier voorbereiden en afmaken bereiding.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot de bacon op de Sauté stand knapperig bakken, daarna uit de pan halen en in het achtergebleven bakvocht de ui en knoflook glazig bakken. Kerriepoeder toevoegen en nog een minuutje bakken. De bloemkool, aardappels, takjes kruiden en bouillon toevoegen. Zet de IP uit door op Cancel te drukken.
Vergrendel de pan en sluit het ventiel. Stel de IP in op Manual 5 minuten, daarna NPR. Open de IP nadat het ventiel naar beneden is gezakt. Werk de soep op dezelfde manier af.
Reactie schrijven