Zoetzure Komkommer


Zoetzure komkommer.
Zoetzure komkommer.

INGREDIËNTEN

 

1 komkommer

1 deel azijn (ongeveer 75ml)

1 deel gembersiroop (ongeveer 75ml)

3 cm verse gember (of 1 el stemgember)

1/2 chilipeper of versgemalen zwarte peper naar smaak


BEREIDING:

 

Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. De komkommer in halve maantjes snijden.

 

De verse gember raspen of de stemgember in stukjes snijden.

 

De chilipeper (zonder zaadjes) ragfijn snijden.

 

In een schaal de komkommer mengen met de gember en chilipeper.

 

Meng gelijk delen azijn en gembersiroop, giet dit over de komkommer. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

 

Laat de smaken een paar uur in de koelkast intrekken.

 

Variatie:

Voeg een ragfijn gesneden sjalotje toe aan het komkommer mengsel.

 

Gebruik suiker in plaats van gembersiroop, verwarm hiervoor de azijn met de suiker tot alle suiker is opgelost. Giet het warme mengsel over de komkommer.


Reactie schrijven

Commentaren: 0