INGREDIËNTEN
300 gram gehakt
1 sjalot, geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
3 cm gember, geraspt
2-4 tl sambal (naar smaak)
2 el ketjap manis
1 tl ketoembar
1/2 tl laos
1/2 tl djahé
1/2 tl djinten
1/2 tl kurkuma
75-100 gram geroosterde pinda's, gemalen
Zout en peper naar smaak
1 ei, geklutst
1 rol bladerdeeg
2 el geroosterde sesamzaadjes
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom het gehakt met de sjalot, knoflook, gember, sambal, ketjap, ketoembar, laos, djinten, kurkuma en de helft van het geklutste ei. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng er vervolgens 75 gram gemalen pinda's doorheen. Als het gehaktmengsel nog wat te nat is voeg je nog wat extra gemalen pinda's toe.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden met een scherp mes.
Verdeel het gehaktmengsel in twee porties, maak van iedere portie een lange worst en leg dit in het midden van één van de plakken bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork, smeer van te voren de randen even lichtjes in met een beetje van het geklutste ei. Bestrijk beide bladerdeegrollen met geklutst ei en strooi er geroosterde sesamzaadjes overheen.
Iedere rol in 5-6 stukjes snijden en de saté gehaktbroodjes op de bakplaat leggen.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar.
Reactie schrijven