INGREDIËNTEN
Salade:
1 grote kipfilet (of een restje gegaarde kip)
250ml kippenbouillon
1/2 komkommer
1 winterwortel
4 bosuitjes
1 bosje koriander
Dressing:
4 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 rode peper
1/2 teentje knoflook
Garnering:
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
2 eetlepels geroosterde pinda's, gemalen
BEREIDING:
Kook de kipfilet in 15 minuten gaar in de kippenbouillon of water. Laat de kip afkoelen en pluk de kip daarna in stukken.
Was de komkommer en wortel en snijd of rasp deze daarna in dunne reepjes. De bosuitjes wassen en in dunne reepjes snijden. De koriander wassen en grof hakken.
Maak de dressing. Doe hiervoor de knoflook, rode peper, oestersaus, sojasaus en de sesamolie in de blender en maal het fijn.
Meng in een kom kip, komkommer, wortel en dressing door elkaar. Voeg ook de helft van de bosuitjes en de koriander toen.
Leg de salade op een schaal en garneer met de rest van de bosuitjes en koriander en de geroosterde sesamzaadjes en pinda's.
Reactie schrijven