INGREDIËNTEN
Ovenschotel:
4 stukken visfilet, stevige witvis (bv heilbot of kabeljauw)
4 takjes cherry trostomaten
4 eetlepels pesto (uit een potje of zelfgemaakt)
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffel mozzarella
Peper en zout naar smaak
Olie
Basilicum Pesto:
Bosje basilicum
1 teentje knoflook
50 gram Parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten
Zwarte peper en zout naar smaak
Olijfolie
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender, maal alles fijn. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een dikke saus hebt.
Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg de filets in de ovenschaal. Bestrijk iedere filet met een eetlepel basilicumpesto. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die op de pesto. Bestrooi tenslotte met de geraspte Parmezaanse kaas. Leg de takjes met cherry trostomaten tussen de vis, besprenkel de tomaten met een beetje olijfolie en wat peper en zout.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de vis in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Reactie schrijven