INGREDIËNTEN
750 gram vastkokende aardappels, in stukken
1 grote rode ui of 2 kleintjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 tomaten, in blokjes
1 el tomatenpuree
1 chilipeper, fijngehakt
5 cm gember, geraspt
2 tl gemalen koriander
2 tl gemalen koenjit
1 tl gemalen komijn
1 tl garam masala
300 gram verse spinazie
300 ml kokosmelk
Zout, peper en citroensap
Olie of ghee
Garnering:
1 bosje verse koriander
Zacht gekookte eieren
Cherry tomaatjes
BEREIDING
Bak de ui, chilipeper, gember en knoflook in een beetje olie of ghee tot de ui begint te verkleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten op laag vuur, voeg daarna de specerijen en blokjes tomaat toe en bak tot de geuren van de specerijen vrijkomen. Blus af met de kokosmelk en voeg de aardappels toe, voeg een beetje water toe als de aardappels niet helemaal onder het vocht staan .
Laat de aardappels op laag vuur in 15-20 minuten gaar stoven. Voeg de spinazie toe en verwarm nog een paar minuten. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en eventueel wat extra garam masala.
Garneer met de korianderblaadjes, ei en cherry tomaatjes. Lekker met rijst of platbrood.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 6 uur op low verwarmen tot de aardappels gaar zijn. Verder op dezelfde manier voorbereiden en afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot alles op de Sauté stand aanbakken. Voeg de kokosmelk toe en meng alles goed door elkaar, voeg de aardappels toe. De pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op High Pressure voor 6 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk snel teruglopen (QR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Daarna de spinazie toevoegen en op dezelfde manier afwerken en op smaak brengen.
Reactie schrijven