INGREDIËNTEN:
4 stukken zalmfilet (+/- 125 gram per stuk)
250 ml bouillon
250 gram sperziebonen, in stukjes
1 grote rode ui, gesnipperd
1 chilipeper, fijn gehakt
3 teentjes knoflook, geperst
5 tomaten, in blokjes
5 cm gember, geraspt
1/4 tl gemalen kruidnagel
1 tl mosterdzaad
1 tl fenegriekzaad
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen zwarte peper
1 kaneelstokje
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bos wilde spinazie, in repen
Zout naar smaak
Olie of ghee
BEREIDING
Bak de ui in een beetje olie of ghee tot deze zacht begint te worden, voeg daarna de chilipeper, gember, knoflook, mosterdzaad en het fenegriekzaad toe en bak dit tot de mosterdzaadjes beginnen te poppen.
Draai het vuur laag en voeg de overige specerijen toe samen met de tomatenblokjes en de bouillon. Meng alles goed door elkaar en voeg de sperziebonen toe. Laat dit mengsel op laag vuur ongeveer 15 minuten stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Verwijder het kaneelstokje en roer de spinazie en de cherrytomaatjes erdoor. Leg de stukken zalm in de saus en laat de vis in 5-10 minuten gaar stoven (afhankelijk van de dikte van de stukken zalm).
Slow Cooker:
De currysaus met de sperziebonen ongeveer 4 uurtjes op low verwarmen. Daarna de spinazie, tomaatjes en de zalm toevoegen en nog ongeveer 10-15 minuten verwarmen tot de zalm gaar is.
Reactie schrijven