INGREDIËNTEN:
Pulled Jackfruit:
1 blik Jackfruit (young jackfruit in brine)
1 ui, gesnipperd
250ml Chinese pruimensaus
Chinese Pruimensaus:
1 kilo pruimen, ontpit en in stukken
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
3 cm verse gember, gerasp
1 chilipeper, fijngehakt (of chilipeper vlokken)
1 theelepel 5-spice
2 steranijs
1 kaneelstokje
50ml rijstwijn azijn
25ml soja saus
Zout, peper, citroensap en palmsuiker naar smaak
BEREIDING
Chinese Pruimensaus:
Fruit de ui in een klein beetje olie glazig, voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe dit samen met de overige ingrediënten in de slow cooker en laat het ongeveer 3 uur op low verwarmen. Pureer de saus met de staafmixer en breng op smaak met wat zout, peper, citroensap en/of palmsuiker. Eventueel nog even terug in de cooker zonder deksel op de pan om de saus in te dikken.
Laat het jackfruit goed uitlekken en druk het vocht eruit.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui tot deze lichtbruin begint te kleuren, voeg dan een teentje knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
Pulled Jackfruit:
Doe het ui/knoflook mengsel samen met het uitgelekte jackfruit en de Chinese Pruimensaus in de slow cooker, laat het ongeveer 6 uur op low verwarmen. Haal daarna het jackfruit uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar. Serveer met de saus.
Reactie schrijven