INGREDIËNTEN:
450 gram mais
2 kipfilets
1 grote rode ui, fijngesnipperd ( of twee kleintjes)
2 teentjes knoflook, geperst
2 aardappels, in kleine blokjes
1 puntpaprika, in kleine blokjes
3 tomaten, in kleine blokjes
1 jalapeño peper, fijngehakt
1 liter kippenbouillon
1 flesje kookroom (ongeveer 250ml)
2 tl gemalen komijn
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gemalen chipotle peper
2 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)
Bosje koriander
Zout peper en limoensap
Olie
BEREIDING
Voeg de mais, blokjes aardappel, paprika, tomaat en jalapeño toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de bouillon toe. Leg de kipfilet in de bouillon en laat de soep een half uurtje op laag vuur pruttelen tot de kip gaar is.
Haal de kipfilet uit de soep, laat ze even afkoelen en trek het vlees dan uit elkaar. Verwijder de takjes oregano en pureer de helft van de soep met een staafmixer, voeg deze puree weer toe aan de soep. Roer de kookroom erdoor en laat de soep nog even goed doorwarmen. Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en peper, limoensap of wat extra chipotle peper.
Serveer de soep met wat kip en verse koriander, of met een schep zure room of yoghurt.
Slow Cooker:
Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 4 uur op low verwarmen.
Verder op dezelfde manier afwerken.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot eerst de ui aanbakken op de Sauté stand. De knoflook en specerijen toevoegen en een minuutje meebakken. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Sluit en vergrendel de pan en sluit het ventiel. Kies voor het Soup programma en stel de IP in op High Pressure voor 15 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Verder op dezelfde manier op smaak brengen en afwerken.
Reactie schrijven