INGREDIËNTEN
300 gram mais (blik), uitgelekt
30 gram rijstmeel
30 gram tarwebloem
2 eieren
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 bosuitjes, in ringetjes
2 el wortel, geraspt
2 el selderij, fijngehakt
1 el rode peper, fijngehakt
1 tl ketoembar
1/2 tl koenjit
1/2 tl djahé
1/2 tl djinten
1/4 tl zout
Olie
BEREIDING
Doe ongeveer 1/3 deel van de mais, de sjalot, knoflook, ketoembar, koenjit, djahé, djinten en zout in een blender en maal het tot een grof mengsel.
Meng in een kom rijstmeel, tarwebloem en de eieren tot een glad mengsel, voeg daarna het mais mengsel toe en meng alles door elkaar tot een homogeen mengsel.
Roer de rest van de uitgelekte mais, de ringetjes bosui, de geraspte wortel, de fijngehakte rode peper en selderij door het beslag.
Verhit wat olie in een koekenpan, bak hierin de maiskoekjes door per koekje ongeveer 1 eetlepel beslag in de olie te leggen. Bak ongeveer 5 minuten per kant tot de koekjes gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Reactie schrijven