INGREDIËNTEN: (voor 4 porties)
750 gram runderriblappen, in blokken
1 el paprikapoeder
1 à 2 tl pul biber (naar smaak)
1 tl komijnpoeder
1 el tomatenpuree
2 el tatlı (zoete) biber salçası (Turkse peper pasta)
3 teentjes knoflook, geperst
2 uien, in ringen
2 wortels, in plakjes
1 aubergine, in blokjes
1 puntpaprika, in reepjes
4 tomaten, in blokjes
250 ml bouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 takjes oregano
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Garnering:
1/2 bosje platte peterselie
Turkse yoghurt
1 tl pul biber
1/2 teentje knoflook, geraspt
1 el citroensap
peper en zout naar smaak
BEREIDING
Maak ondertussen de kruidige yoghurt door een paar eetlepels dikke yoghurt te mengen met pul biber, knoflook, citroensap, peper en zout.
Verwijder de takjes kruiden en breng de stoofpot op smaak met peper en zout. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie en de kruidige yoghurt.
Slow cooker:
Bij bereiding in de slow cooker slechts 125 ml bouillon gebruiken. Ongeveer 8 uur op low verwarmen tot het rundvlees gaar is. Werk de stoofpot verder op dezelfde manier af.
Instant Pot:
Bij bereiding in de Instant Pot het vlees en de ui in porties aanbakken op de Sauté stand (More). Voeg de overige ingrediënten toe, daarna de pan vergrendelen en het ventiel sluiten. Stel de IP in op High Pressure voor 35 minuten.
Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt. Zet de IP op de Sauté stand. Schep het vlees en de groenten uit de pot en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, eventueel kun je de saus binden. Daarna op dezelfde manier afwerken en op smaak brengen.
Reactie schrijven
Simone (maandag, 06 februari 2017 10:24)
Oeh dat ziet er weer goed uit, wat heb je naast de yoghurt en salade nog voor een bakje saus staan ?
Jay Bee (maandag, 06 februari 2017 22:50)
Dat is een schaaltje met de overgebleven saus van de stoofpot.